Vendebakker

Finn Juhls vendebakke

Finn Juhl designede i 1956 vendebakken, som i dag kan ses udstillet i Finn Juhls hus i Charlottenlund. Huset fungerer i dag som museum. Architectmade har i dag genoptaget produktionen efter de originale tegninger af bakken under navnet TurningTray.

Bakkerne afspejler mange af Finn Juhls kendetegn fra øvrige produkter. Især den kurvede ramme i teaktræ og hjørnernes fingertapning er typiske elementer i Finn Juhls designs.

Bakkerne er håndlavede i Danmark og fremstillet af teaktræ og laminat. Med lidt god vilje kan man sige, at man får to bakker i én, da bakkerne er ens på hver side, men afhængigt af hvordan man vender dem, har de forskellige farver.

Størrelser

Farvekombinationer

Vendebakker Vendebakker Vendebakker i forskellige størrelser Vendebakker Vendebakker

Vedligeholdelse

Teaktræsrammen er oliebehandlet og kan vaskes med varm vand og sæbe. Brug ikke skarpe materialer på laminatoverfladen af bakken. Bakken kan ikke gå i opvaskemaskinen.

Bakkebordet

Vendebakken kommer også i en udgave som kan bruges til sofabord. Bakken placeres oven på et simpelt stålstativ. Bakkebordet er som vendebakken også tofarvet og findes i de samme farver som de almindelige bakker. Størrelsen er 60x60 cm.

Hvem var Finn Juhl?

Finn Juhl (30. januar 1912 - 17. maj 1989) var en dansk møbelarkitekt og arkitekt. Han blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole 1930-1934 og virkede som lærer ved Skolen for Boligindretning 1945-1955. Finn Juhl høstede stor anerkendelse i Danmark og internationalt for sit organiske, skulpturelle formsprog og for det frugtbare samarbejde med snedkermester Niels Vodder, der resulterede i banebrydende metoder og teknikker for fremstilling af teaktræsmøbler. Finn Juhls møbler er kendetegnet ved en udpræget fornemmelse for materialets iboende kvaliteter.

Udover møbler udførte Finn Juhl også brugskunst i glas og træ samt indretningsopgaver. Adskillige af Finn Juhls møbler er repræsenteret på museer, flere er stadig i produktion og sælges i bl.a. USA og Japan.

Mere om Finn Juhl og hans vendebakker

Skriv til mig hvis du har mere information om vendebakkerne

Du er altid velkommen til at kontakte mig.