Ølbrygning på Hofbürger Bryghus
Thomas Glintborg og undertegnede brygger øl i mit køkken. Her er en hurtig gennemgang af vores brygproces, som er meget simplere og nemmere, end man måske skulle tro. Klik på billederne for at se dem i stor størrelse og for at læse mine kommentarer.
|
|
|
|
Remedier og ingredienser
|
Gær
|
Gærstarteren forberedes
|
Sukker i flasken
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inden gæren hældes i
|
Gæren i
|
Færdig gærstarter
|
Den store brygdag starter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vandet varmes op
|
Elkedlen
|
Til 65 grader
|
Malt tilsættes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malten fjernes
|
Maltekstrakt tilsættes
|
Rør rundt
|
Humlen vejes af
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Humlen i gryderne
|
Humlen til bunds
|
Irish moss
|
Klarere øl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kogningen er færdig
|
Humlen filtreres fra
|
Vand i øl
|
Urten nedkøles
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gæren tilsættes
|
Hydrometer
|
Gæringen er i gang
|
Flaskerensning
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Øllet skal flaskes
|
Det færdige resultat
|
Autentiske etiketter
|
Øl og godt selskab
|
|
|
|
|
Denne side er genereret tirsdag 14. december 2004. Kontakt mig, hvis du mener, at et eller flere af billederne bør fjernes, hvis du har kommentarer eller hvis du har brug for originalerne til fremkaldelse.