Fløde helser
 
Endnu en fed opskrift


Timianbusk i hvidvinssauce
(variation over kylling i hvidvin)

Fremgangsmåde
Kyllingestykker svitses i smør. Løg svitses i smør. Kylling og løg blandes sammen med gulerødder, blomkål, timian, hvidvin samt fløde i en stor gryde. Duft ikke til retten indtil den har kogt uden låg i ca. tre kvarter. Smag til med salt og især timian.

Anbefalet drikkelse: Thor Lakse Guld (øl), Guld Tuborg (Den Gyldne Dame) eller Slots Pilsner.




Kommentarer
Yderst vellykket og velsmagende timiankompot med hvidvin. Dog mener juryen, at en perfekt ret bør sprede velduft i hele køkkenet og hvidvinsduften var noget harsk.





Ingredienser

600-nogle-og-tyve gr. kyllingestykker

2 kvarte løg

Gulerødder i stænger

Et halvt blomkål i små stykker

Frisk timian (meget)

En flaske hvidvin

Mængder af fløde

Salt



Tilbehør

Hasselbach-kartofler

Brød med hvidløgssmør, ristet i ovnen 10-15 min.





Er du mæt? Så spring frejdigt til forsiden.