Ølbrygning på Hofbürger Bryghus
Thomas Glintborg og undertegnede brygger øl i mit køkken. Her er en hurtig gennemgang af vores brygproces, som er meget simplere og nemmere, end man måske skulle tro. Klik på billederne for at se dem i stor størrelse og for at læse mine kommentarer.


remedier gaer gaerstarter1 sukkergaerstarter
Remedier og ingredienser Gær Gærstarteren forberedes Sukker i flasken
temperaturgaer gaeriflaske faerdiggaerstarter vandigryde
Inden gæren hældes i Gæren i Færdig gærstarter Den store brygdag starter
kogevand elkedel 65grader crystalmalttilsaettes
Vandet varmes op Elkedlen Til 65 grader Malt tilsættes
fjernemalt maltekstrakttilsaet roerekstrakt humlevejes
Malten fjernes Maltekstrakt tilsættes Rør rundt Humlen vejes af
gumleigryder humlevaek irishmoss irishmosstilsaet
Humlen i gryderne Humlen til bunds Irish moss Klarere øl
faerdig grovfiltrering tilsaetvand temperaturmaaling
Kogningen er færdig Humlen filtreres fra Vand i øl Urten nedkøles
gaertilsaet hydrometer gaeringigang flaskerensning
Gæren tilsættes Hydrometer Gæringen er i gang Flaskerensning
paaflaske resultatet etiketter aftensmad
Øllet skal flaskes Det færdige resultat Autentiske etiketter Øl og godt selskab

Denne side er genereret tirsdag 14. december 2004. Kontakt mig, hvis du mener, at et eller flere af billederne bør fjernes, hvis du har kommentarer eller hvis du har brug for originalerne til fremkaldelse.